Visum i Australien

Innan du kan åka till Australien måste du skaffa dig ett visa. Du måste alltid skaffa ett visum, men frågan är hur mycket det kommer att kosta. Kostnaden beror på vad du vill göra och hur längde du vill vara i Australien.

Vill du endast resa i Australien i upp till tre månader så behöver du inte betala någonting för ditt visa. Visumet kallas ett ”eVisitor” och visserligen måste vissa krav att uppfyllas. För att se om du uppfyller kraven och dessutom kolla upp vilket visum som passar dig bäst, gå in på denna sida.

Vill du jobba under din resa i Australien så bör du skaffa dig ett ”Working Holiday Visa”. Med dessa visum kommer du att kunna stanna i Australien i 12 månader och jobba under tiden. Dock kommer du som längst jobba hos en och samma arbetsgivare i max 6 månader. Om du efter ditt år med ”Working Holiday Visa” vill stanna ett år till, så gäller det att du jobbar med ett arbete som ger dig möjlighet att få ett ”Second Year Visa”. Arbeten som garanterat ger dig möjlighet att få ett år till är farmjobb och byggjobb. För att kunna ansöka om ett andra år i Australien måste du arbeta på ett sådant arbete i ca tre månader.

Finn vilket visum som passar dig allra bäst på http://www.immi.gov.au/Visas/Pages/Find-a-visa.aspx

Leave a Reply