Sydney

Sydney är Australiens största stad och ofta den stad som resenärer landar i. Det är en mycket stor stad, men det finns egentligen inte så mycket att se och göra i Sydney mer än att festa och jobba. Naturligtvis finns det ett fåtal saker som kan vara roligt att göra, men det kommer inte att kunna uppta mer än några dagar av er resa.

Stränder i Sydney

Det finns två stycken mycket populära stränder som man kan spendera några dagar på i Sydney. Den allra mest populära stranden är naturligtvis Bondi Beach som liggen öster om stadskärnan. Stranden är mycket fin och desto mer folkfylld på varma och soliga dagar. Det tar visserligen ca 40 minuter att ta sig till Bondi med buss (Buss 333), men det är det värt. Busskort, tur och retur, kostar $7.

Den näst mest populära stranden i Sydney är Manly Beach som är beläget lite längre från Sydney och är därmed mindre befolkad. Den är däremot inte mindre vacker, snarare tvärt om. Dock måste man åka färja ut till området Manly, men bara det är ett äventyr i sig. Från färjan som går ifrån Circulay Quey, vid operahuset, kommer man ha en mycket vacker vy över både Operahuset i Sydney och Sydney Harbour Bridge med alla höghusen i bakgrunden. Båtturen tar ca 40 minuter och kostar $14,8 tur och retur.

SydneyAtt se och göra i Sydney

Något som är populärt är de röda turistbussarna som går genom staden och låter en se på det mesta staden har att erbjuda. Dock rekommenderar vi er att istället vandra till alla de ställen som bussen åker förbi om ni ändå har gott om tid. Vad man ser då är Darling Harbour, som är en vacker hamn med många små caféer och restaurangen. Man får även se Sydney Harbour Bridge och Operahuset. Vi rekommenderar er att strosa ut på bron en bit, ta er ner till operahuset och gå runt det för att sedan gå in i ”Royal Botanic Garden” för en fika.

I Sydney finns en bio som heter IMAX. Denna biosalong besitter världens största bioduk och det är en helt otrolig upplevelse att njuta av 3D i världsklass på en bioduk som är så stor att den måste böjas i ändarna. Det är helt klart värt ett besök.

I Sydney finns det exempelvis akvarier, djurparker och vaxkabinetter. Vi anser att dessa är rena turistfällor och om du ändå ska resa vidare i Australien, exempelvis längsmed östkusten, rekommenderar vi dig att skippa dessa.

Boende i Sydney
Vill du bo i Sydney så finns det många alternativ till bra och prisvärda boenden i staden. Vi rekommenderar flertalet hostel i Sydney. Kolla upp dem här.

Leave a Reply