Surfers Paradise

Surfarna i paradiset

Surfers Paradise är en del av guldkusten. Surfers var till en början en separat stad, men nu har i princip alla de närliggande orterna på östkusten vuxit samman till en enda storstad. Till en storstad kommer ett riktigt bra uteliv.

Surfers Paradise låter som att det ska vara ett riktigt paradis för surfare, men så är inte riktigt fallet. Det är nämligen så att vågorna vid guldkusten inte alls är lika bra som vågorna nedåt Coffs Harbour. Vid de rätta förhållandena kan vågorna naturligtvis vara riktigt bra, men överlag är det inte riktigt lika bra som något söderut.

Att se och göra i Surfers Paradise

Det finns inte jättemycket att göra i Surfers Paradise, men det som finns att göra är värt att göra. Surfingen är inte över sig bra, men det duger för att fördriva dagarna tillsammans med lite sol och bad. På kvällarna, å andra sidan, finns det väldigt många alternativ på riktigt bra uteställen. I Surfers Paradise finns det något som kallas barrundor. Det är när man går till flera barer under samma kväll. Många hostel i staden anordnar rundor som dessa och för ungefär $30 får du gå runt på flera utav de allra bästa nattklubbarna och få gratis inträde samt fria drinkar. Det kan vara väldigt värt det för en kväll, men kanske inte mer än så. Med lite vilja går det att få gratis inträde ändå.

De bättre nattklubbarna är ”Vanity”, ”Sin City” och ”Liv” som är riktigt bra klubbar med housemusik. Det är riktigt bra röj på dessa klubbar och passar förmodligen de flesta. Liv har dessutom blivit utsett till den bästa klubben i Surfers. ”Beer Garden” är en nattklubb/bar som kanske passar bättre för de lugnare personerna som snarare föredrar att sätta sig ner och prata till en god öl.

Boende i Surfers Paradise

Vill du hitta riktigt bra boende i Surfers Paradise som inte är allt för dyrt. Kolla då in här, eller besök hotels.com.

Leave a Reply