Surfa i Australien

Soluppgång i NoosaAustralien är ett perfekt land om du vill vågsurfa. Det finns inte många ställen i världen där surfingen är så bra som i Australien. Vill du lära dig att surfa finns det alltså med andra ord alla möjligheter att göra det i Australien. De ställen som lämpar sig för surfing är södra östkusten, västkusten och södra kusten. Det mest populära stället att surfa på för turister är visserligen östkusten.

Surfcamp i Australien

Det kanske bästa sättet att lära sig att surfa är att åka på surfcamp. På östkusten i närheten utav Sydney finns det många surfcamp av hög standard. De mest populära är ”Surfcamp Australia” som ligger i Sydney och ”Mojo Surfcamp” som ligger något norr om Sydney vid det allra bästa surfstället i på östkusten. Ett surfcamp är ganska dyrt och bara en vecka går på mer eller mindre 4000 kronor.  Det är naturligtvis ett bra sätt att lära sig att surfa på, men efter ett camp rekommenderar vi er att köpa en egen bräda från någon privatperson.

Billiga surfingbrädor

Som sagt så föreslår vi att så fort du testat på att surfa, lärt dig grunderna och vet att du gillar att surfa, köper dig en egen begagnad surfingbräda. Man kan billigast få använda surfingbrädor från andra privatpersoner och framför allt andra backpackers. Australien har en egen variant av det svenska blocket. Denna sida är http://gumtree.com.au/ och är perfekt för att hitta billiga begagnade varor.

Leave a Reply