Reseförsäkring inför Australien

När du åker till Australien gäller det att försäkra dig väl. I de allra flesta fall kommer ingenting att ske på resan som innebär att du får användning av din försäkring, men utifall att det händer gäller det att ha en bra och vältäckande försäkring.

Reser du inte mer än 45 dagar så kommer din hemförsäkring att täcka alla skador och sjukdomar som du möjligtvis kan få. Skulle du å andra sidan vara på resande fot i mer än 45 dagar gäller det att skaffa en reseförsäkring och det billigaste tenderar vara att förlänga reseförsäkringen som du erhåller genom din hemförsäkring.

En reseförsäkring ger dig alla möjliga sorters skydd, så som ersättning om du skulle bli sjuk och inte kunna flyga. Den skulle också täcka alla kostnader utifall att du skulle skada dig på resan. I och med att du  inte är medborgare i det land du besöker kommer ingen sjukvård att vara gratis. Endast ett litet ingrepp riskerar då att kosta skjortan och utan försäkring lär det garanterat resultera i slutet på din resa. Det vill man absolut inte ska hända och därför gäller det att skaffa en bra försäkring innan avresa.

Förlängd reseförsäkring med hemförsäkringen

Se till att den försäkring du skaffar dig täcker allt du kan tänkas göra, vare sig det är att arbeta, sola, dyka, eller testa på extremsporter. Kolla även runt med flera olika försäkringsbolag, eftersom priset kan variera oerhört mellan dessa. Det billigaste alternativet är förmodligen att ta samma försäkringsbolag som du har hemförsäkring hos. Det tenderar att resultera i det billigaste alternativet i och med att du kan förlänga den reseförsäkring som du, i flesta fall, redan får de första 45 dagarna.

För att kunna försäkra dig om att du får det billigaste alternativet rekommenderar vi dig att jämföra de olika reseförsäkringar som finns att få. Det gör du enkelt via Insplanet.

Leave a Reply