Noosa

NoosaNoosa är en mycket mysig liten ort på Solskenskusten. Solskenskusten ligger strax ovanför Brisbane och är förmodligen Australiensarnas egen semesterort. Det känns något som en liten stad vid medelhavet med massvis av mysiga restauranger längs med stranden och en lång strandpromenad.

Att se och göra i Noosa

I Noosa finns det goda möjligheter till surfing om förhållandena är bra. Den största stranden är väldigt lång och du kommer inte behöva oroa dig för att stället ska vara alldeles för packat med surfare. Det finns flera olika stränder i Noosa; Main Beach, Granite Bay, Tea Tree Bay, Alexandria Bay och Sunshine Beach. Dessa passar sig olika bra för surfing och för bad. Main Beach är förmodligen den bästa när det kommer till bad i och med att den är mycket säker. Å andra sidan är Sunshine Beach bäst för surf, Alexandria Bay kan få riktigt stora vågor och passar därför erfarna surfare i rätt förhållande, Granite Bay och Tea Tree Bay är bra för nybörjare när förhållandena är rätt.

Någonting man absolut bör testa på när man är i Noosa är att vandra i Noosa National Park. Det är en mycket vacker nationalpark med fin natur och vacker utsikt. Det bästa med den är att det finns goda chanser att se djur som delfiner och valar.

Om man tycker om paddling så finns det dessutom en vacker flod som slingrar sig genom Noosa. Det finns kajaker att hyra och du kan du paddla ut till små finns sanddynor i floden, eller paddla upp mot Noosa Everglades.

Bo i Noosa

I Noosa finns det inte ett väldigt stort utbud av hostel och därför gäller det att direkt finna det som är bäst. För att få reda på rekommendationer om hostel i Noosa, gå in här.

Leave a Reply