Köpa bil i Australien

Det transportmedel som vi allra mest rekommenderar är bil. Då snackar vi inte hyrbil, utan vad vi rekommenderar är att köpa bil i Australien, resa runt och sedan sälja bilen. Det kommer garanterat att löna sig, så länge bilen håller. Det är naturligtvis en chansning, men så länge man handlar med lite sunt förnuft och kollar igenom bilen innan inköp lär affären vara positiv.

Att ha en bil istället för att åka kollektivt innebär så många fördelar. Den främsta fördelen är frihet. Med en bil kan man åka precis vart som helt, när som helst. Det är så stor skillnad från att åka buss, som istället redan har en viss rutt, sällan kan åka tillbaka, och avgår endast vid vissa tidpunkter. Med en bil kommer det dessutom att bli så mycket billigare. Har man så mycket tur att man lyckas att få tillbaka de pengar man spenderade på en bil i första stund, vid försäljning, så kommer bara bilturen i sig att kosta lika mycket som ett busspass. Åker man då mer än endast en person i bilen kommer då kostnaden för transporten att bli ett busspass dividerat med antalet personer i bilen.

Om du vill göra östkustresan i Australien och åka med bilen längs med kusten rekommenderas du köpa bilen billigt i Sydney av några backpackers. Förhoppningsvis åker du dessutom till Australien i augusti, september, dvs. strax innan högsäsongen och kommer därför att ha möjlighet att köpa en bil från någon backpacker som strax ska lämna landet. Därefter tar du bilen upp längsmed östkusten och säljer den sedan i Cairns under högsäsong. Cairns är känt för att vara ett dyrt ställe att köpa bil på och det är perfekt för en bilförsäljning. I bästa fall kan du till och med gå plus på affären.

Leave a Reply