Internet i Australien

Vi i Sverige är mycket bortskämda när det kommer till internet. Hela landet är snart täckt med 4G, vilket innebär att det snart kommer att finnas snabbt internet i princip vart du än befinner dig i landet. Australien, å andra sidan, är inte fullt lika utvecklat när det kommer till internet. Det internet som finns att tillgå mobilt, via din telefon, är inte snabbt och dessutom väldigt begränsat. Med en månadskostnad på 300 kr får du fortfarande endast 2,5 GB surf, medan du i Sverige skulle kunna få obegränsat för samma summa.

Det mobila internetet är dessutom inte lika omfattande som i Sverige. Det är endast i de mer tätbefolkade områdena som det garanterat finns internet. Längsmed östkusten är det relativt bra, men så fort man kommer ut på landsbygden är internetuppkopplingen minimal.

Wifi finns ofta till förfogande på ställen som McDonalds och Starbucks vilket är lämpligt om du vill surfa lite obegränsat. Starbucks internet har ett gott rykte för att alltid vara snabbt, men Starbucks finns däremot endast i stora städer. McDonalds internet lämnar istället en hel del övrigt att önska.

Många hostel i Australien låter sina gäster använda deras internet gratis. Dock är ett gratis internet mycket belastat och knappt brukbart. Det finns alltid någon som laddar ner och förstör för alla som vill surfa vanligt.

Med andra ord bör ni inte förvänta er för mycket, gällande internet inför er resa till Australien.

Leave a Reply