Great Keppel Island

Great Keppel Island.Great Keppel Island är en underbar paradisö som inte alls är så turistfylld som resten utav östkusten är. Det går inga direkta resor till ön från de större städerna. Åker ni med Greyhound, Premiere, eller ett liknande bussbolag kommer det inte att gå några turer om kuststaden Yeppoon varifrån man tar sig ut till Great Keppel Island. Däremot finns det lokala bussar som går från Rockhampton och ut till Yeppoon. Det är naturligtvis mycket enklare om man har en egen bil. Då tar man den helt enkelt till Yeppoon.

Ut till Great Keppel Island tar man sig via färja från hamnen ”Pier One” i Yeppoon. Väl på ön är det mest lämpligt att övernatta i tält. Det gäller dock att man tar med sig eget tält. Ring på förhand till camping-resorten på ön och låt dem få reda på att ni kommer. På deras hemsida står det nämligen ingenting om att man får ta med sig eget tält, men om man ringer till dem och försäkrar dem om att det enda man har med sig är ett enkelt tält och inte något gigantiskt med grill till och så vidare, så kommer det att gå mycket bra att bo på ön för ungefär $40 per tält och natt.

Att göra på Great Keppel Island

Dagarna på ön spenderar man med att snorkla, bada och gå på utflykter. Det finns många rev som är helt okej och där det finns möjlighet att se allt från sköldpaddor till hajar. Snorkelutrustning lånar resorten i flesta fall ut till alla sina inneboende, så det behöver inte tas med.Long Beach, Great Keppel Island.

Det vackraste med Great Keppel Island är förmodligen alla de vackra långa vita stränder som täcker öns kuster. Dessa är i många fall helt tomma och det är en otrolig känsla att gå helt ensam på en kilometerlång strand. Därför kan man endast avnjuta dagarna med att ligga på stränderna och sola och bada.

Det finns många vandringsleder som går över hela ön. De leder till höga berg, underbara rev och en vacker fyr. Det är mycket värt att lägga åtminstone en dag på att vandra över ön. Något som man måste se till är att ha gott om vatten med sig. Det är mycket enkelt att bli uttorkad och det är verkligen ingen plats man önskar bli uttorkad på. På ön saknas täckning och ställen att fylla vattenflaskan på.

Leave a Reply