Fraser Island

Fraser Island är en sandö som ligger norr om Noosa och öster om Harvey Bay. Det sägs att denna ö har mer sand än hela Saharas öken. Ön är absolut värt ett besök med dess floder, sjöar och utsiktsställen. Samtidigt så tenderar vissa resor till Fraser att vara riktiga festresor på kvällstid. Fester i riktiga festlokaler som sedan framåt småtimmarna övergår i strandfest.

När man besöker Fraser Island så kommer man i de allra flesta fall att åka runt på ön i fyrhjulsdrivna bilar som man till och med, om man är över 21 år, får köra själv. Med dessa kommer man att ta sig till diverse sjöar, floder och utsiktsplatser. Ena sjön ligger precis vid kanten av en stor sanddyna och man kan från sanddynan rulla ner i sjön. I floden kan man flyta ner och vid utsiktsplatsen kommer det finnas möjlighet att se allt från sköldpaddor till rockor och hajar.

Fyrhjulskörning på Fraser Island.När det kommer till festen, så kommer det vara allra bäst om du bor på en camping i mitten på ön. Det är vissa företag som anordnar turer till denna camping, så som ”Dingos”. Där blir det riktigt bra fester där alla är mycket taggade efter en hel dag med äventyr på ön. Hela campingen på ca 60 personer är med och festar. När festen sedan går ner till havet och stranden kommer det att vara det vackraste du upplevt. I havsbrynet börjar hav och sand glittra om man rör vid det, på grund av fosforhalten. Dessutom är stjärnhimlen helt otrolig och det är näst intill magiskt att bara ligga och kolla upp på den.

Turerna till Fraser Island utgår antingen ifrån Rainbow Beach, eller Harvey Bay.

Leave a Reply