Flyga i Australien

Flyg är visserligen inte det bästa transportmedel gällande utsläpp av koldioxid, men det är oslagbart när det gäller att ta sig långt under kort tid och till ett billigt pris. Läs om vad vi rekommenderar.

Utrikesflyg till och från Australien

En flygbiljett ner till Australien kostar olika beroende på vilken säsong man åker och hur tidigt innan resan man bokar. Ett bra pris för en resa ner till Australien är 6 000 kronor. Det kan naturligtvis variera.

Närman reser till och från Australien gäller det att jämföra flygresor för att inte lägga onödiga pengar på själva resan. Du vill naturligtvis ha så mycket pengar över som möjligt att lägga på äventyr på resan istället för transport. När det kommer till jämförelsesajter som jämför flyg, så är seat24.se ett företag som vi föredrar och vill rekommendera.

Sök billiga flyg på Seat24

Inrikesflyg i Australien

Att flyga mellan destinationer i Australien är förmodligen det bästa sättet att resa om nästa destination ligger långt ifrån vart man för tillfället är. Vill man å andra sidan se många ställen längsmed en lång sträcka är flyg ett desto mindre bra alternativ.

Den garanterat största fördelen med flyg är att det går så mycket snabbare än att täcka samma sträckor med vilket annat färdsätt som helst. Istället för att spendera 28 timmar i bil, eller strax över två dygn på en buss. Som grädde på moset är det dessutom mycket billigare att göra en resa från exempelvis Cairns till Sydney med flyg än med bil, buss, eller tåg. Det gäller bara att finna de allra billigaste flygen.

Australien har ett billigt flygbolag som går att jämföra med Sveriges Ryanair. Detta flygbolag heter Tigerair och är billigast med hästlängder. Det går att resa i princip vart man vill inrikes i Australien för under $100 om man bara hittar rätt flyg vid rätt tidpunkt. Det är mycket enkelt att finna de allra billigaste flygen genom att endast jämföra flyg

Att tänka på när man flyger

Det finns diverse saker som det verkligen gäller att ha koll på innan avresa, speciellt när man reser internationellt. Det är att kolla upp noggrant vilka krav det finns för att komma in i ett annat land. I vissa länder krävs det visum, men i länder som saknar visum kan det ibland krävas att man har en returbiljett för att kunna komma in i landet och i vissa fall krävs det bara att man kan styrka att man har tillräckligt med pengar för att kunna klara sig och boka hemresa. Kolla upp detta långt innan själva resedatumet. Du vill absolut inte riskera att komma till flygplatsen och bara någon timme innan flyget går upptäcka att flygbiljett ut ur landet krävs.

Leave a Reply