Dyka i Australien

Australien har världens bästa vatten för dykning. Det är något som är allmänt accepterat. I Australien så är det det stora Barriärrevet som är det ställe som är utsett till ett världsarv och någonting helt otroligt.

När man är i Australien måste man bara dyka i Stora Barriärrevet. Det är något helt fantastiskt, men det är inte många som kommer till Australien som har dykarcertifikat. Visserligen kan man dyka i Barriärrevet utan att ha ett certifikat, men då gå man ner tillsammans med en instruktör och får aldrig släppa denna. För många är det en stor omställning att helt plötsligt kunna dyka under vattnet och många får panik. Hela upplevelsen kan istället omvandlas till ett skräckscenario om man inte är van.

Dykarcertifikat vid Barriärrevet

Vi rekommenderar att, om du inte redan har ett dykarcertifikat, skaffar ett i Australien. Det är visserligen långt ifrån lika billigt som i till exempel Thailand, men det är å andra sidan riktigt bra kvalitet. Tar du ditt dykarcertifikat på Barriärrevet kommer det att vara någonting av det bästa du någonsin gjort.

Det bästa stället att dyka på för att komma ut till Barriärrevet är i Cairns. Det finns mängder av dykturer ut på revet för både certifierade och folk utan certifikat. Det finns också ett flertal företag som anordnar dykarkurser. Det företag vi rekommenderar är ”ProDive” och deras ”5 days open water course”. Det är en otrolig upplevelse och de är mycket seriösa. Samtidigt är de också de dyraste i området. Naturligtvis finns det billigare alternativ för de som önskar.

Leave a Reply