Cairns

Cairns är förmodligen den nordligaste stad som backpackers reser till. Det är en ganska stor stad med gott om shoppingmöjligheter, bra uteliv och massor med häftiga utflykter. När det kommer till bad är Cairns däremot inte det ultimata. Havet precis utanför Cairns är nämligen brunt av smuts och i det kan det finnas krokodiler. Därför finns det istället en konstgjord lagun intill hamnen dit Cairns invånare går till om de vill svalka sig. I Cairns är luften och klimatet nämligen väldigt varmt och fuktigt.

Utflykter från Cairns

VattenfallDet bästa med Cairns är förmodligen antalet utflykter som utgår från staden och som är riktigt bra. Det finns nämligen regnskogar både norr och väster om Cairns som är värda att besöka. Visserligen kan det tyckas onödigt att göra två utflykter till regnskogar och det skulle kunna vara fallet. Om du inte känner för att göra två utflykter gäller det endast att ta reda på vad du helst vill göra. Den ena utflykten som går till ”Atherton Tablelands” är en utflykt som inriktar sig på att bada i vattenfall, åka naturliga vattenrutschkanor och se det australiensiska djuret Platypus. Den andra resan, som går till ”Daintree Rainforest”, är mer utav en naturupplevelse där man får uppleva och se när regnskogen möter havet och strosa runt i de små byarna. Beroende på vad du uppskattar mest bör du kunna välja en utav resorna. Dock är en resa till Atherton Tablelands med företaget ”Barefoot” klassat som den allra bästa turen i och runtom Cairns på Tripadvisor.

Dyka i Cairns

Det stora Barriärrevet ligger alldeles precis utanför Cairns och Cairns är en optimal plats att utgå ifrån för att ta sig ut till revet. Det finns många olika turer som tar en ut till revet, så det är bara att välja och vraka. Har man ett dykarcertifikat kan man i princip åka ut med vilket företag och vilken tur som helst, men om man saknar certifikat rekommenderar vi verkligen att skaffa ett i Cairns. Det finns flera olika företag som anordnar dykarkurser i Cairns. Mer om dykning och dykning i Cairns finns att tillgå här.

Bo i Cairns

Cairns är en stad full med hostel. Det finns allt mellan stora partyhostel, små famlijeägda hostel och strandnära enkla hostel. För att få reda på rekommendationer kring hostel i Cairns, gå in på boende i Cairns.

Leave a Reply