Byron Bay

Byron Bay är en mycket populär och mysig stad som också är perfekt för surfing. Det är ett ställe som är mångas favorit på deras resa längs med kusten. Bortsett från sol, bad och surf så finns det också ett bra uteliv med flera nattklubbar trots att stället är relativt litet.

Surfa i Byron

Surfa i Byron är mycket populärt och det finns flera stränder dit surfare flockas. Vi skulle rekommendera att du skaffar sig en bräda här om du inte redan har en. Det är en otrolig frihet att ha en surfingbräda och med tanke på hur mycket det kostar att hyra en, så kommer du att spara ihop kostnaden bara efter ett par sessioner i vattnet. Förhoppningsvis kommer du dessutom att få tillbaka det mesta när du säljer din surfingbräda igen. Läs mer om surfing här.

IMAG0501
Att se och göra i Byron Bay

Det finns faktiskt en hel del du kan göra i Byron utöver att njuta av de underbara stränderna och det varma vattnet. Byron Bay har en fyr ute på en udde som är väldigt populär att besöka. Förhoppningsvis kan du låna en cykel från ditt hostel för att sedan cykla fram till vandringsleden som går upp till fyren. Har du tur kommer du att kunna se ormar och ödlor i buskarna och valar i havet på vägen upp till fyren. På vägen dit kommer du också att passera Australiens ostligaste punkt, passa på att ta kort! Väl framme vid fyren kan du gå med på en gratis guidad tur upp i fyrtornet och därifrån njuta av utsikten över hela Byron Bay. Om du har tur lyckas du också se skuggan från en eller annan sköldpadda och haj som simmar strax utanför kusten.

När det kommer till uteliv finns det flertalet ställen som är riktigt bra. Cheeky Monkeys är en nattklubb som erbjuder både mat och dryck när kvällen fortfarande är ung, men framåt småtimmarna flyttar festen upp på borden som är deras dansgolv. Woody’s är ett annat bra ställe att spendera kvällen. De har gott om biljardbord och ett bra dansgolv.

Bo i Byron

Det finns många riktigt bra boenden Byron. Vill du ha lite tips om vart du kan bo riktigt bra till ett bra pris, kolla här, eller gå in på hotels.com.

Leave a Reply