Brisbane

UtsiktsplatsI Brisbane finns det, som i de allra flesta storstäder, inte så mycket att göra mer än på kvällarna. Brisbane har nämligen ett riktigt bra uteliv. På dagarna finns det däremot inte alls mycket att göra. Trots att Brisbane ligger långt från kusten och endast har en smutsig flod som rinner genom den, så finns det goda badmöjligheter. Brisbane har nämligen en strand mitt i staden. Denna strand är naturligt vis konstgjord, men inte sämre för det. Stranden kallas ”South Bank” och är riktigt populär under varma dagar. Runt omkring South Bank finns det vackra parker med goda möjligheter till grillning.

Att se och göra i Brisbane

När det kommer till utelivet så finns det ett mycket populärt och välbesökt festdistrikt i Brisbane som kallas ”The Valley”. Detta område är fullt med riktigt bra nattklubbar och även om de flesta är bra finns det en som är bäst. Enligt oss är detta ”The Family” som är en riktigt stor nattklubb bestående utav fyra våningar med våningar för olika personer. Det finns exempelvis två house-våningar, en hiphop-våning och ytterligare en. Det finns barer på varje våning och varje våning är inrett i ett speciellt tema. Det är bara en upplevelse att se stället, men att spendera en kväll där är ännu bättre.

Utflykter

Det finns någonting som absolut är värt att besöka när man är i Brisbane. Det är att ta en tripp ut till Australia Zoo. Det är ett mycket stort zoo som blivit klassat som Queenslands bästa upplevelse. Detta Zoo är skapat av den mycket berömda och verkliga ”Crocodile man” (Krokodilmannen) Steve Erving, som dessvärre har avlidit nu. Naturligtvis har zoo:t många krokodiler, men mycket mera, så som Koalor, Emus, Tigrar, Kängurus och mycket mer. Det utgår turer från Brisbane och Noosa med buss till djurparken.

Att tänka på i Brisbane

Något som man borde ha koll på innan man går ut på klubb i Brisbane är att de inte tolererar tatueringar på händer och armar. Om det skulle vara så att du har en, så kan det vara bra att täcka över dessa med smink och om du funderar på att tatuera armarna kanske du bör tänka om.

Det finns en del som är värt att tänka på i Brisbane. Trots att staden är stor finns det inte mängder med hostel. Det är därför bra att göra ett noga val inför din tripp till Brisbane. För att finna bra hostel i Brisbane kolla här, eller gå in på Hotels.com
.

Leave a Reply