Boende i Brisbane

Det finns inte allt för gott om boenden i Brisbane att välja på. Vad man helst vill ha är naturligtvis någonting som ligger mellan centrum och South Bank, eller precis vid något utav dem. Samtidigt ska boendet vara prisvärt och hålla en inte allt för låg standard. Vi rekommenderar följande hostel:

Base BrisbaneBase-Brisbane-Central-Dorm

Base i Brisbane ligger mycket centralt och mycket billigare hostel går det nog inte att få så långt in i stadskärnan. Det finns tre stycken olika Base hostel i Brisbane som alla ligger mycket centralt. Base Uptown är ett relativt fräscht hostel och med tanke på läget är det helt klart prisvärt. Visserligen är köket inte det bästa som finns. Det är väldigt litet, väldigt varm och dessutom är antalet platser för att äta för få. Det bästa med hostelet är de fräscha rummen och Base Uptown ligger alldeles precis vid busstationen. Base Central och Base Embassy ligger än mer centralt i Brisbane och håller ungefär samma standard. Rum från $19/person per natt.

Läs mer och boka nätter på Base Brisbane

Brisbane City BackpackersBrisbane-city-backpackers

Vi rekommenderar även Brisbane City Backpackers som är ett hostel som ligger relativt centralt i staden. På andra sidan vägen ligger ett litet shoppingcenter med bland annat Coles, så det finns nära till mathandel. Dessutom ligger det inte allt för långt gångavstånd till Southbank. Visserligen behöver man inte gå till Southbank i och med att hostelet har pool. Hostelet är fräscht med ett bra kök, egen bar och sköna sängar. Rum från $22/person per natt.

Läs mer och boka nätter på Brisbane City Backpackers

Leave a Reply