Boende i Australien

Det finns naturligtvis flera olika boendealternativ om du reser runt i Australien. Man kan bo på hotell, i lägenhet, på någons soffa, campa eller, som de allra flesta backpackers gör, bo på hostel. Att hyra lägenhet rekommenderar vi dig om du planerar att stanna på samma ställe i mer än tre veckor och campa går naturligtvis bra om du vill bo billigt och har antingen en bil, eller en campervan. Annars är hostel det bästa alternativet.

Hostel i Australien

Under resans gång gäller det att ha tak över huvudet varje natt. Det är boende som förmodligen kommer att vara det mest kostsamma under din resa i Australien. Det är därför bra att inte betala allt för mycket för hostel. En natt på ett hostel borde inte gå på mer än $40 dollar. Naturligtvis beror hostelpriserna alltid på säsong och de är som allra dyrast mellan decmber och februari.

Beroende på om det är säsong, eller inte när du reser genom landet, borde du antingen boka hostel i förväg, eller inte. Är det inte säsong rekommenderar vi att du inte bokar innan, utan bara kollar om ett hostel är ledigt innan du tar dig dit. Det går ofta att få extra bre erbjudanden på plats som inte går att få genom någon sida som bokar hostel. Reser du istället under högsäsong är många hostel fullbokade många dagar i förväg och då gäller det att helt enkelt försäkra sig om att man har tak över huvudet och inte behöver sova under stjärnorna på någon bänk.

När det kommer till att boka och leva på hostel gäller det helt enkelt att handla med sunt förnuft.

Skaffa lägenhet i Australien

Vill du skaffa en lägenhet i Australien bör du kunna tänka dig att stanna på den stället i mer än tre veckor, annars är det ofta svårt att få tag i någonting. Stannar du i mindre än tre månader kommer du säkerligen inte att kunna få en egen lägenhet, utan måste istället flytta in med en “flatmate”, eller bo i “sharehouse”. För att finna detta söker du helt enkelt runt på antigen http://flatmates.com.au/ eller http://gumtree.com.au/.

Kan du tänka dig att stanna på samma ställe i mer än tre månader rekommenderar vi dig att skaffa en egen lägenhet. På så sätt är det du som äger lägenheten och kan bestämma om du vill bo ensam, eller inte. Vill du ta in folk att hyra rum i din lägenhet kommer du dessutom att kunna bo riktigt billigt, om inte gratis i lägenheten.

Leave a Reply