Australiens klimat

Australiens klimat är naturligtvis mycket bättre än kalla Sveriges. Det är överlag mycket varmare. Något som är speciellt med Australien är att deras årstider är helt motsatta våra på norra halvklotet. Det innebär att Australien har sommar när vi har vinter och vice versa. I Australien är det alltså som allra varmast från december till januari.

Klimatet är naturligtvis någonting man bör tänka på när man väljer att åka ner till Australien. Det är alltså relativt kallt i Australien under Sveriges sommar. Värt att nämna är att kallt i Australien innebär ca tio grader, kallare blir det sällan. När man åker till Australien kan det allstå vara skönt att skippa kylan och komma till värmen istället. Det är dessutom då det är som mest liv i Australien.

Någon som också bör tas med i beräkningen är att, med tanke på att Australien är så långt, vissa delar utav det har tropiskt klimat. Det innebär att de har regnperioder. Norra Australien har regnperioder, så om du planerar på att besöka ställen som Carins, eller Darwin, som ligger i norra Australien bör du planera in dessa. Det är alltså olämpligt att befinna sig på dessa platser mellan slutet av november till slutet på januari.

När det är som varmast i Australien kan temperaturen nå uppemot 40 till 45 grader i skuggan. Det gäller att alltid ha tillgång till vatten och att helst inte åka ut i öknen under de allra varmaste säsongerna.

Leave a Reply