Åka buss i Australien

Det finns gott om möjligheter till att åka buss i Australien. Buss är förmodligen det fördsätt som rekommenderas efter bil. Det är framför allt ett bekymmersfritt tranportsätt och man kan själv slappna av och kanske till och med att sova på resan.

Det finns flera företag som kör bussar längsmed östkusten, men även hela Australien och den aktör som är den garanterat mest välkända är företaget Greyhound. De har funnits med länge och är större än någon annan. Deras bussar går över mer, eller mindre hela Australien och avgår flera gånger om dagen. Däremot är deras biljetter in de allra billigaste. Vill man ha riktigt bra bussar, goda tranportmöjligheter och med mest kända företaget väljer man Greyhound.

premier-busVill man inte lägga pengar på att resa runt i landet och inte har något emot att bussarna kanske inte går mer än en gång om dagen bör man välja något annat alternativ än Greyhound. En billig och bra konkurrent är Premier. Det är ett bussbolag som bara har bussar som går dagligen, men att ta sig runt med dessa bussar är mycket billigare. Att åka med Premier är vad vi rekommenderar alla backpackers att göra om de vill resa med buss.

Dessa bussar är hop-on-hop-off bussar, vilket betyder att du köper ett busspass från A till B och får hoppa av och på hur många gånger som helst mellan dessa destinationer. Det är ett bra sätt att resa och ger dig möjligheten att vara flexibel och inte behöva anpassa din resa efter när du har bokat buss.

Leave a Reply