Airlie Beach & The Whitsunday Islands

Airlie Beach heter den lilla kuststad som man tar sig ut till The Whitsunday Islands från. Det är i denna lilla stad du bör stanna något innan och efter din resa ut till öarna.

Whitehaven Beach 5

The Whitsunday Islands är en ögrupp som består utav ett flertal öar, varav den största utav dem har världens näst bästa strand. Denna strand kallas Whitehaven Beach och är något utöver det vanliga och helt klart sevärt. Stranden på Whitehaven Beach är helt otroligt ren, man kan till och med använda det som peeling. Det finns en klar regel på Whitehaven Beach och det är att endast lämna fotsteg och endast ta kort. Den enda som någonsin fått ta sand från Whitehaven Beach är NASA. När de skulle göra Hubbleteleskopet krävdes det att glaset till objektivet var riktigt klart och då krävdes sand från Whitehaven Beach.

Båttur till Whitsunday Islands

Vad de flesta gör är att boka en två-, eller tredagars tripp på en båt ut till Whitsunday Islands. Det är just vad alla researrangörer rekommenderar och vill att ni ska åka på, men dock är det inte vad vi rekommenderar. De flesta flerdagarsturer spenderar endast några timmar på Whitehaven Beach, som är det man vill se, och resten utav tiden går mer eller mindre till snorkling. Man har inte betalt massor med pengar för att snorkla på rev som är si sådär, när man ändå eventuellt kommer att dyka i Barriärrevet. Därför föreslår vi istället att man endast tar en dagsutflykt till Whitehaven Beach och upplever det fantastiska med den, men inte mer och istället betalar en tredjedel utav priset.

Bo i Airlie Beach

Det finns många olika hostel i Airlie Beach som är mer eller mindre bra. Det finns ett par som ligger precis vid stranden och andra som ligger mer centralt, nära till utelivet. För att få reda på rekommendationer gällande hostel, gå in på boende i Airlie Beach.

Leave a Reply